vagy




close
Matusz-Vad Zrt. Est. 1994 +36 96 510 330 info@matusz-vad.hu 9024 Győr, Vasvári Pál u. 1/b

Akció

Kedvencek
Webáruház > Vadak > Vadkülönlegességek

Vadkülönlegességek



A vadszárnyasokat ugyan úgy, mint, a többi vadat különleges bánásmóddal kell kezelni. Elejtés után több napos érleléssel kell a húsukat előkészíteni. A galamb, vadkacsa, fácán, gyöngytyúk húsa egyaránt jellegzetes íz jegyekkel rendelkezik. Mindegyik állat húsából aromás leves, illetve becsinált készítető. Sütve, töltve, gyümölcsökkel, mártásokkal kiegészítve pedig izgalmas főételt alkothatnak. Sütésnél a húsokat érdemes szalonnával tűzdelni, vagy burkolni a kiegyensúlyozottabb íz világért.A muflon húsának jellege, elkészítése megegyezik a birkáéval. Íze, illata erősebb, faggyúja kevesebb a birkáénál. Emellett a kenguru húsa erős rostszerkezetű, masszív és erőteljes vadhúsokra jellemző illattal rendelkezik. Textúrában leginkább a marhához, íz világban pedig a vadakhoz hasonlít. Elkészítésnél kitűnő kiegészítője lehet egy kis zöldborsó, brokkoli vagy paradicsom. A krokodil fehér, sovány hús, állaga és íze valahol a csirke és a sertés kötött van, egyáltalán nem hal ízű. Állaga kissé viaszos, nem rágós, de rostos szerkezetű. Mind a kengurut, mind a krokodilt rövid ideig alacsony lángom kell sütni, mert kiszáradva rágós és élvezhetetlen lesz. Az elkészítés előtt mindhárom alapanyagot érdemes nedves pácban érlelni, hogy a szerkezete meggyengüljön.
Betöltés......Betöltés......