A lángos a leggyakrabban fotózott étel Instagramon

2018.10.08

Az Independent készítette nemrég egy felmérést arról, hogy az Egyesült Királyságban melyik ételt fotózzák és töltik fel Instagramra. Náluk a curry nyert, hiszen több mint félmillió fotón szerepelt. A nemzeti ételeik, mint a fish & chips és a Yorkshire puding csak a harmadik és negyedik helyre szorult.

 

 

Ennek apropóján a falatozz.hu ételrendelő portál is kíváncsi volt arra, hogy hazánkban mely ételek örvendenek a legnagyobb népszerűségnek az Instagramon. Arra is kíváncsiak voltak, hogy van-e összefüggés a legnépszerűbb Instagram ételek és a fogyasztás gyakorisága között. A listát az Instagram adatai alapján állították össze, csak a 2018-ban feltöltött fotókat figyelembe véve.

 

A 10 leggyakrabban fotózott magyar étel:

 

  1. Lángos (kb. 64.000 poszt).
  2. Kürtőskalács (kb. 32.000 poszt)
  3. Palacsinta (kb. 26.000 poszt)
  4. Lecsó (kb. 12.000 poszt)
  5. Kolbász (kb. 11.000 poszt)
  6. Gulyás (kb. 9.000 poszt)
  7. Halászlé (kb. 7.200 poszt)
  8. Pörkölt (kb. 6.500 poszt)
  9. Somlói galuska (kb. 6.000 poszt)
  10. Rétes (kb. 5.500 poszt)

 

Tehát elmondhatjuk, hogy a közösségi oldalon a lángos a legnépszerűbb étel.

 

Vannak olyan ételek, amelyeket valószínűleg rengeteg magyar ember szeret, de megörökítésre már nem kerül annyiszor sor. Ilyen például a krumplis tészta, a paprikás csirke és a túrós csusza is.

 

A kutatásban azt is feltételezték, hogy az emberek nem feltétlenül szeretik ugyanazt fotózni és enni. Ezért megnézték, hogy mely ételeket rendelték leggyakrabban 2018-ban. Ez alapján  a kürtőskalács szerepel a lista legalján, utána következik a rétes, a lecsó, a halászlé, a kolbászos ételek, a pörkölt és a gulyás. Ez azért van így valószínűleg, mert bár szívesen fogyasztanák a kürtőskalácsot nap mint nap, kevés helyen készítik el.

 
Hozzászólások